Privaatsuspoliitika

Ettevõte Notino, s.r.o., ID: 27609057, asukoht Londýnské náměstí 881/6, 63900 Brno, Tšehhi Vabariik (edaspidi “Notino” või “meie”), www.notino.ee e-poe haldaja, deklareerib, et kõik isikuandmeid (edaspidi „andmed“) peetakse rangelt konfidentsiaalseteks ja neid töödeldakse vastavalt isikuandmete kaitse valdkonnas kehtivatele õigusnormidele.
Teie isikuandmete turvalisus on meie jaoks esmatähtis. Seetõttu pöörame piisavat tähelepanu isikuandmetele ja nende kaitsmisele. Selles privaatsuspoliitikas (edaspidi „poliitika“) leiate teavet selle kohta, milliseid isikuandmeid me teie kohta kogume, millise juriidilise nimetuse all me seda töötleme, millistel eesmärkidel me seda kasutame, kui kaua me neid säilitame ja kellele võime seda infot edastada. Poliitikas teavitame teid ka teie õigustest seoses teie isikuandmete töötlemisega.

 

1.    Milliseid isikuandmeid me töötleme?

Kui kasutate meie e-poe või asutuste teenuseid (st kauplused ja jaotuspunktid), töötleme teie kohta mitmesuguseid andmeid.

  • 1.1. Kui teete ostu

Kõige tavalisem teave, mille meile edastate, on teave, mis on saadud meie veebisaidil olevate kaupade või muude teenuste tellimise vormi kaudu. Need on peamiselt andmed, mis on vajalikud ostulepingu sõlmimiseks ja täitmiseks.

Neid andmeid on vaja teie tellimuse töötlemiseks ja need jaotuvad järgmiselt:

    1. identifitseerimisandmed, s.t ees- ja perekonnanimi ning ettevõtte nimel ostu korral ettevõtte identifitseerimisnumber ja maksukohustuslase registreerimisnumber;
    2. kontaktandmed, mis sisaldavad e-posti aadressi, postiaadressi, arveldusaadressi, telefoninumbrit, pangaandmeid ja makse üksikasju.
    3. lepingu kestuse põhjal genereeritud andmed, täpsemalt ostetud tooted, osutatavate teenuste maht ja kliendisegment.
  • 1.2. Kui registreerute

Kui soovite kasutada kliendikonto eeliseid, peate kõigepealt registreeruma meie veebisaidil või sõlmima meiega lepingu nn MyNotino klubis. Kliendikonto on kaitstud teie valitud parooliga, millele meil pole juurdepääsu, ja selle kaotamise korral ei saa me seda teile soovi korral saata ega uut parooli genereerida.

Oma kontol on teil piiramatu juurdepääs oma isikuandmetele, kus teil on neid võimalik muuta. Kontol saate vaadata oma täidetud tellimuste, ostetud toodete ja lõpetamata tellimuste ajalugu. Kliendikonto kaudu on teil võimalus salvestada ka oma maksekaardi andmed ning hallata uudiskirjade saatmist ja nn sooviloendi saatmist, kuhu saate oma lemmiktooted salvestada.

Kliendikonto sisaldab MyNotino klubi, milles pakume teile mitmeid boonuseid. Lisateavet leiate MyNotino klubi asjakohastest äritingimustest. Kui te ei soovi ostu tegemiseks kliendikontot avada, saate meie e-poes ostu sooritada ilma registreerumiseta. Võite MyNotino klubilepingu lõpetada vastavalt kehtivatele äritingimustele.

Kui olete MyNotino klubi liige, töötleme järgmisi andmeid:

    1. identifitseerimisandmed, s.t ees- ja perekonnanimi ning ettevõtte nimel ostu korral ettevõtte identifitseerimisnumber ja maksukohustuslase registreerimisnumber;
    2. kontaktandmed, mis sisaldavad e-posti aadressi, postiaadressi, arveldusaadressi, telefoninumbrit, pangaandmeid ja makse üksikasju.
    3. demograafilised andmed, mis tulenevad teie seadetest ja käitumisest veebisaidil, sealhulgas sugu, sünniaeg ja eelistatud keel;
    4. sisselogimisandmed, mis on teie sisselogimisnimi ja parool. Meil puudub juurdepääs tegelikule paroolile;
    5. lepingu kestuse põhjal genereeritud andmed, täpsemalt ostetud tooted, osutatavate teenuste maht ja kliendisegment.
  • 1.3. Kui olete tellinud uudiskirju

Võite saada meilt infolehti toodete kohta, mis sarnanevad meilt ostetud toodetega. Nende infolehtede tellimuse saate alati tühistada, kasutades linki „tühista tellimus“, mis asub iga sellist kirja sisaldavas e-kirjas. Kui teil on kliendikonto, saate ka oma kontol uudiskirja tellimuse tühistada.

Kui olete registreeritud klient, saate uudiskirju saada ka meie mobiilirakenduses tekstsõnumitena või meeldetuletus märguannetena. Uudiskirju sisaldavaid meeldetuletusi saate ka Facebookis või Messengeri kaudu. Seda töötlemist reguleerib antud sotsiaalvõrgustiku privaatsuspoliitika. Nende kanalite kaudu saate alati ka uudiskirjade saamisest loobuda.

Kui olete sellised uudiskirjad tellinud, töötleme järgmisi andmeid:

    1. identifitseerimisandmed, eelkõige eesnimi;
    2. kontaktandmed, tänu millele saame teiega suhelda, täpsemalt teie e-posti aadress ja kui olete MyNotino klubi liige, ka telefoninumber;
    3. demograafilised andmed, mis tulenevad teie sätetest ja käitumisest veebisaidil, sealhulgas sugu ja eelistatud keel.
  • 1.4. Kui külastate meie veebisaiti või loote seal sisu

Kui külastate meie veebisaiti, kogume teie külastuse ajal erinevat tüüpi teavet teie kohta, näiteks teie IP-aadress, brauseri seaded, eelistatud keel ja külastatud veebisaidid, sealhulgas külastuse aeg. Samuti jälgime teie tegevusi veebisaidil, st millistel linkidel klõpsate, et saaksime kuvatavat sisu kohandada ning pakkuda teile tooteid ja sisu, mida hindate.

Kui külastate meie veebisaiti, salvestame ja loeme seejärel küpsiseid teie kasutatavas Interneti-brauseris ja seadmes; käsitleme küpsiseid selle poliitika eraldi peatükis.

Kuid lisaks küpsistele töötleme ka teavet teie käitumise kohta veebisaidil, teie IP-aadressi ja teie brauseri pakutavate andmete, täpsemalt eraldusvõime, seadme operatsioonisüsteemi, sealhulgas selle versiooni ja keeleseadete kohta.

Samuti saame teid ühendada sotsiaalvõrgustikega, sh automaatselt sisse logida antud sotsiaalvõrgustikus teie kontole. Selle ühenduse jaoks kasutame oma veebisaidil nn sotsiaalseid pistikprogramme, eriti seoses blogi postitustega, nimelt jagamisnuppudega, millega saate oma profiilil asjakohast sisu jagada. Pärast ühenduse loomist võite sotsiaalvõrgustikes ja muudel veebisaitidel näha meie veebisaidile linkivaid isikupärastatud pakkumisi ja teile huvi pakkuvaid reklaame.

Et teid veelgi rohkem ilumaailma kaasata, lubame teil olla meie veebisaidil aktiivne ja luua sellist sisu nagu ostetud toodete ülevaated, mis tuvastavad nende eelised ja kommentaarid meie blogipostituses. Sellise sisu loomiseks pole vaja kliendikontot. Need postitused võivad sisaldada vormi sisestatud ees- ja perekonnanime. Teie vastutate meie veebisaidile postitatud sisu ja tegevuse eest, seetõttu soovitame teil mitte jagada isiklikke andmeid, mida te ei soovi sisu kaudu avalikult kättesaadavaks teha.

Meie veebisait võib sisaldada linke teistele veebisaitidele, mis on meie arvates mõistlikud ja võivad sisaldada kasulikku teavet. Seetõttu soovime mainida, et sellistel veebisaitidel võivad olla teised ettevõtete ja organisatsioonide omanikud ja neid hallata, kes töötlevad andmeid vastavalt oma privaatsuseeskirjadele. Meie ettevõttel pole kontrolli selle töötlemise üle ja keegi ei ole vastutav mis tahes teabe, materjalide, toodete või teenuste eest, mis nendel veebisaitidel asuvad või nendele juurde pääsevad.

  • 1.5. Kui võtate meiega ühendust kliendiliinile helistades või sotsiaalvõrgustikes

Kui otsustate meie klienditoega telefoni või e-posti teel ühendust võtta, töötleme peamiselt jälgitavate telefonikõnede kirjeid ja ka meilisuhtluse andmeid.

Kui võtate meiega ühendust oma taotluse osas meie veebisaidi või valitud suhtlusvõrgustike kaudu, reguleerib teie isikuandmete töötlemist ainult antud sotsiaalvõrgustikku haldava ettevõtte privaatsuspoliitika.

  • 1.6. Kui külastate mõnda meie poodi

Paigaldame CCTV-süsteemid oma kauplustesse ja muudesse piirkondadesse oma õigustatud huvide kaitsmiseks, et kaitsta meie ja teie vara. Kui külastate meie poodi, töötleme kaamera salvestisi, millel teid võidakse jäädvustada. Alad, kus kaamerad asuvad, on alati asjakohase teatega korralikult tähistatud.

  • 1.7. Kui määrate kättesaadavuse jälgimiseks teadaande

Mitte saadaval kaupade puhul, mis teid huvitavad, pakume teile võimalust seadistada kättesaadavuse jälgimise teadaande. Kui toode on taas laos, teavitame teid teie poolt antud e-posti aadressile sõnumiga, mida sel põhjusel töötleme.

  • 1.8. Kui annate meile hinnangu

Pärast kauba kohaletoimetamist võite valitud reitinguportaali kaudu saada taotluse nende hindamiseks ja teie rahulolu hindamiseks. Hindame igasugust tagasisidet, kuid teie ise otsustate, kas soovite meile hinnangut anda. Kui te seda teete, töötleme ja edastame asjakohastele partneritele järgmised andmed:

    1. kontaktandmed, nimelt reitingutaotluse saatmiseks kasutatud e-posti aadress;
    2. lepingust tulenevad andmed, konkreetselt ostetud tooted.
  • 1.9. Kui osalete tarbijavõistlusel

Meie veebisaidi või valitud sotsiaalvõrgustikes olevate profiilide kaudu korraldame teile atraktiivseid võistlusi, kus saate osaleda ja mille täielikud reeglid leiate siit. Teadaanne võib olla avalik, see tähendab, et saame avaldada võitja valitud andmed oma veebisaidil või antud sotsiaalvõrgustiku profiilil. Igasugust tegevust või suhtlemist meiega suhtlusvõrgustike kaudu ja teie isikuandmete töötlemist reguleerib antud sotsiaalse võrgustiku operaatoriks oleva ettevõtte privaatsuspoliitika.

Kui osalete konkursil, töötleme järgmisi isikuandmeid:

    1. identifitseerimisandmed, mis on teie ees- ja perekonnanimi;
    2. kontaktandmed, täpsemalt teie profiil sotsiaalvõrgustikus või e-posti aadress ning võidu korral ka võidu saatmiseks teie aadress, postiaadress, arveldusaadress ja telefoninumber.
  • 1.10. Kui osalete toote kasutamise testimisel või muudel korraldatud üritustel

Kui osalete meie pakutavas kasutajate testimisprogrammis, võime töödelda järgmist teavet:

    1. identifitseerimisandmed, mis on teie ees- ja perekonnanimi;
    2. kontaktandmed, nimelt teie e-posti aadress ja telefoninumber;
    3. kaamera salvestamine, st teie sarnasuse jäädvustamine.

Samuti korraldame teile erinevaid üritusi, mille raames saame töödelda järgmisi andmeid:

    1. identifitseerimisandmed, milleks on teie ees- ja perekonnanimi või ettevõtte identifitseerimisnumber ja maksukohustuslasena registreerimise number;
    2. kontaktandmed, nimelt teie e-posti aadress ja telefoninumber;

Iga sündmuse puhul teavitame teid konkreetsetest töödeldavatest isikuandmetest.

2.  Mis eesmärgil me isikuandmeid töötleme?

  • 2.1. Kaupade ja teenuste ostmine

Töötleme teie isikuandmeid kõige sagedamini ostulepingu täitmiseks, et saaksime edukalt töödelda teie veebisaidi, mobiilirakenduse või kliendiliini kaudu saadetud tellimust ja tarnida teile kauba. E-posti aadressi ja telefoninumbrit kasutatakse tellimuse kinnituse saatmiseks, makse laekumise kinnituse edastamiseks või elektroonilise arve saatmiseks, samuti teie tellimuse staatuse ja muu tellimusega seotud individuaalse suhtluse teavitamiseks.

  • 2.2. Kliendikonto

Kui olete registreeritud klient, töötleme teie isikuandmeid MyNotino klubilepingu täitmiseks, st teie kliendikonto pidamiseks, mille raames pakume teile mitmeid eeliseid.

  • 2.3. Turunduspakkumised

Saadame teile kaubanduslikke teateid sarnaste toodete kohta, mida ostsite meilt. Nende uudiskirjade tellimuse saate alati tühistada, kasutades linki „tühista tellimus“, mis asub iga sellist kirja sisaldavas e-kirjas. Kui olete registreeritud klient, saate uudiskirju saada ka meie mobiilirakenduses tekstsõnumitena või meeldetuletusi märguannetena. Uudiskirju sisaldavaid meeldetuletusi saate ka Facebookis või Messengeris. Seda töötlemist reguleerib antud sotsiaalvõrgustiku privaatsuspoliitika. Kui loobute kommertssuhtlusest, ei kasuta me enam teie elektroonilisi kontaktandmeid selleks otstarbeks.

  • 2.4. Sisu kohandamine ja loomine, tagades parema liikluse veebis

Soovime kohandada sisu ja soovitada teid huvitavaid kaupu. Sel põhjusel kasutame kogutud isikuandmeid oma veebisaidi sisu ja pakkumiste isikupärastamiseks. Turunduspakkumised, mida näete, võidakse valida täiendava teabe põhjal, mille oleme teie kohta aja jooksul saanud kontakt- ja demograafilise teabe ning lemmikute ning muu meie veebisaidi kasutamisega seotud teabe põhjal. Kuid me ei tee täielikult automatiseeritud töötlemist, millel oleks teie jaoks õiguslikud tagajärjed.

Töötleme teie veebisaidil teavet teie käitumise kohta, mis võimaldab meil saada teavet, mille põhjal saame teie veebisaiti pidevalt arendada, et see oleks võimalikult kasutajasõbralik. Samuti võime teie isikuandmeid töödelda mitmesuguse statistika loomiseks, näiteks liikluse jälgimiseks või reklaami tõhususe mõõtmiseks, samuti meie veebisaidi või mobiilirakenduse uute funktsioonide testimiseks. Teave teie käitumise kohta veebisaidil on oluline muu hulgas meie veebisaidil toimuvate rünnakute ennetamiseks.

Teatud sisu saate luua ka meie veebisaidil. Kui otsustate ostetud toodete kohta arvustuse kirjutada, töötleme teie isikuandmeid selle ülevaate töötlemiseks ja kuvamiseks. Kui liitute meie blogi aruteluga ja jätate meile kommentaari, töötleme teie isikuandmeid selle kommentaari töötlemiseks ja kuvamiseks.

  • 2.5. Klienditugi ja suhtlus

Püüame pidevalt parandada oma klienditeeninduses pakutavaid teenuseid ja selleks, et saaksime teie taotlustele võimalikult kiiresti vastata ja teenust osutada, vajame teie isikuandmeid teie taotluste edukaks töötlemiseks või võimalike probleemide kõrvaldamiseks nende täitmisel ostulepingus või MyNotino klubilepingus. Kui võtate meiega telefoni teel ühendust, teavitame teid enne kõne, et salvestame kogu vestluse, et saaksime oma teenuseid parandada.

Kogutud isikuandmeid kasutame ka teiega suhtlemiseks ja nende individuaalseks kohandamiseks. Näiteks võime teiega ühendust võtta telefoni, e-posti, mobiilirakenduse kaudu või muul viisil, et teile meelde tuletada, et teie ostukorvis on tooteid või et aidata teil tellimust täita. Lisaks võime me teiega ühendust võtta, et teavitada teid teie taotluse, tellimuse või kaebuse hetkeseisust või saada teilt täiendavat teavet. Samuti võime teile teatada, et peate kliendikonto aktiivsena hoidmiseks võtma vajalikud toimingud.

  • 2.6. Kaamera kaadrid

Paigaldame CCTV-süsteemid oma kauplustesse ja muudesse piirkondadesse oma õigustatud huvide kaitsmiseks, et kaitsta meie ja teie vara.

  • 2.7. Teatis toodete kättesaadavuse kohta

Kui määrate mitte saadavate toodete kättesaadavuse teadaande funktsiooni, teavitame teid toote uuesti varumise hetkest sõnumiga, mis saadetakse teie poolt antud e-posti aadressile.

  • 2.8. Rahulolu hindamine reitinguportaalides

Seoses ostuga võite valitud reitinguportaali kaudu saada ka reitingutaotluse. Sellisel juhul on töötlemise eesmärk kindlaks teha teie rahulolu.

  • 2.9. Tarbijate võistlused

Kui otsustate osaleda meie korraldatud konkursil, töötleme teie isikuandmeid konkursi korraldamiseks ning teie võidu korral avalik teadaanne ja teiega ühenduse võtmine.

  • 2.10. Kasutaja toote testimine ja ürituste korraldamine

Kui osalete meie pakutavas kasutajate testimisprogrammis, töötleme teie isikuandmeid meie süsteemide uute või olemasolevate funktsioonide testimiseks.

Kui osalete meie korraldataval üritusel, töötleme teie isikuandmeid ürituse kavandamiseks, korraldamiseks ja hindamiseks.

  • 2.11.    Teenuste täiustamine

We use your personal data to continuously improve our services and systems, including the addition of new functionalities. Samuti töötleme isikuandmeid selleks, et teha põhjalikke analüüse ja ärianalüüsi kasutades teadlikke otsuseid, lähtudes meie õigustatud huvist, mis tuleneb ettevõtlusvabadusest ja vajadusest parandada pakutavaid teenuseid konkurentsi saavutamiseks. Teie õiguste ja huvide piisava kaitse tagamiseks kasutame selleks siiski võimalikult anonüümseid isikuandmeid.

  • 2.12.     Kaitse, turvalisus ja kaebuste lahendamine

Samuti võime teie isikuandmeid töödelda klientide ja süsteemide kaitse ja turvalisuse tagamiseks, meie õiguste kasutamiseks ja õiguslike nõuete esitamiseks, pettuste avastamiseks ja ennetamiseks, vaidluste lahendamiseks või meie lepingute jõustamiseks. Samuti võime isikuandmeid töödelda mis tahes riigiasutuste teostatavate auditite eesmärgil.

3. Millistel õiguslikel alustel me isikuandmeid töötleme?

Töötleme isikuandmeid erineval määral ja erinevatel eesmärkidel, nagu on täpsustatud artiklites 1 ja 2:

a) ilma teie nõusolekuta lepingu täitmise, juriidilise kohustuse täitmise või meie õigustatud huvide põhjal;

b) Teie nõusoleku alusel

Töötlemise tüübid, mida me võime teha ilma teie nõusolekuta, sõltuvad töötlemise kavandatud eesmärgist ja ka positsioonist, milles te meie suhtes tegutsete - kas olete lihtsalt meie veebisaidi külastaja, ostate meilt või registreerute. Teie isikuandmeid võidakse töödelda ka siis, kui olete tellitud kaupade või teenuste adressaat, kui suhtlete meiega või külastate meie poodi.

  • 3.1. Ostulepingu ja MyNotino klubilepingu täitmine

Kui sooritate ostu või esitate tellimuse, koostatakse ostuleping, mis sõlmitakse mustandi aktsepteerimisega meie poolt tellitud kauba saatmise vormis. Selle ostulepingu või mõne muu kaupade või teenustega seotud lepingu edukaks täitmiseks vajame siiski suurt osa teie isikuandmetest, mis on sisestatud tellimisvormi kaudu. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.1-1.5 lõikes.

Kui registreerute meie liikmeks, töötleme teie andmeid MyNotino klubilepingu täitmise alusel, et saaksime teie kliendikontot hooldada. Meie töötlemise aluseks olev leping sõlmitakse teie kliendikonto loomisega. Konto tühistamise, s.t MyNotino klubilepingu lõpetamise korral vastavalt asjakohastele Äritingimustele peatame isikuandmete töötlemise sel eesmärgil. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.2.

  • 3.2. Juriidiliste kohustuste täitmine

Samuti peame täitma teatud kohustusi, mis on sätestatud kehtivates õigusaktides. Kui töötleme teie isikuandmeid nende kohustuste täitmise alusel, ei pea me selliseks töötlemiseks hankima teie nõusolekut. Antud õiguslikul alusel töötleme konkreetselt teie identifitseerimisandmeid, kontaktandmeid ja teie tellimuste üksikasju. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.1.

  • 3.3. Nõusolek

E-posti teel kommerts teadaannete saatmiseks võime teie isikuandmeid teie nõusolekul töödelda. Töötleme teie andmeid teie nõusoleku alusel, juhul kui me ei töötle neid õigustatud huvi alusel või MyNotino klubi lepingu täitmise tagajärjel.  Võite oma nõusoleku igal ajal tühistada ja kommertssuhtlusest loobuda. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.3.

Palume teie nõusolekut ka siis, kui kavatsete anda ostetud kaupadele arvustuse, postitada või kommenteerida blogis või kui seadistate toote olemasolu jälgimise või kui osalete toote testimisel või muudel üritustel. Nendel juhtudel on samuti võimalik nõusolek igal ajal tühistada. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.4, 1.7 ja 1.10.

  • 3.4. Õigustatud huvi

Samuti töötleme teie isikuandmeid õigustatud huvi alusel, et saaksime pakutavaid teenuseid paremaks muuta ja kohandada, teada saada, kas tellimus on teie rahulolu rahuldamiseks parandatud, ning reklaamida pakutavaid tooteid ja teenuseid tõhusamalt. Need on eelkõige puntkis 1.4 ja 1.5 osutatud andmed.

Otseturundusest koosneva õigustatud huvi alusel võime teile saata ka kommerts teadaandeid toodete kohta, mis on sarnased nendega, mille olete meilt ostnud. Kuid see on ainult tingimusel, kui te ei ole sellise infotöötlemise vastu. Kui olete registreeritud klient, saadame teile reklaame ja pakkumisi, lähtudes MyNotino klubilepingu täitmisest. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.3.

Meie õigustatud huvi hõlmab ka õigusnõuete kaitset, sisemist dokumentatsiooni ja meie teenuste nõuetekohase osutamise kontrollimist. Sellisel juhul töötleme kõiki punktis 1 loetletud isikuandmete kategooriaid.

Meie õigustatud huvi hõlmab ka valitud reitinguportaali kaudu tehtud ostu hindamiseks taotluste saatmist või meie korraldatud tarbijavõistluste hindamist. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.8 ja 1.9.

Teie isikuandmete töötlemine õigustatud huvi alusel toimub ka meie kaupluste külastamise korral, mida jälgivad CCTV-süsteemid vara valvamiseks. Selle protsessi vastu saate igal ajal vastuväiteid esitada. Konkreetsed andmed, mida sel juhul töötleme, on sätestatud punktis 1.6.

4. Kellele me isikuandmeid edastame?

Enamasti töötleme teie isikuandmeid vastutava töötlejana enda eesmärkidel, mis tähendab, et määrame ülalnimetatud eesmärgid teie isikuandmete kogumiseks, töötlemisviiside ja nõuetekohase täitmise jaoks.

Teie isikuandmeid edastame oma partneritele ainult siis, kui see on ostulepingu täitmise raames vajalik, nt. makse või transpordi tagamiseks osana MyNotino klubilepingu täitmisest õigustatud huvi alusel või kui olete ülekandeks eelnevalt nõusoleku andnud.

Edastame teie isikuandmed ka meie töötlejatele, kes loomulikult täidavad isikuandmete kaitse seaduses sätestatud tingimusi. Need töötlejad töötlevad isikuandmeid vastavalt meie juhistele ja see ei mõjuta teie õigusi. Teie nõusolekul võime teie isikuandmeid edastada ka sotsiaalsetele võrgustikele või turundustööriistade operaatoritele, et kuvada sihitud reklaami muudel veebisaitidel.

  • 4.1. Saajate kategooriad

Võime teie isikuandmeid edastada järgmistele üksustele:

    • Notino grupi ettevõtted ja töötlejad siseprotsesside ja protseduuride läbiviimiseks ostu-müügi lepingu või MyNotino klubi lepingu täitmise alusel;
    • makseteenuse ettevõtted teie tellimusel põhinevate maksete töötlemiseks, s.o ostulepingu täitmiseks;
    • vedajad teie tellitud toodete või teenuste tarnimiseks ja kaebuste lahendamiseks, sealhulgas ostulepingust taganemine;
    • kaupade tootja või teeninduskeskused seoses kaebusega, mis on seotud teie tellitud kaupade või teenustega;
    • partnerid, kes levitavad kommertsteadaandeid, keda seob konfidentsiaalsuskohustus ja kes ei tohi teie isikuandmeid kasutada muul eesmärgil;
    • turundustöövahendite operaatorid, kes aitavad meil pakkumisi ja sisu isikupärastada;
    • sotsiaalvõrgustikud, kui suhtlete meiega nende kaudu või jagate meiega infot läbi sotsiaalvõrgustike;
    • töövahendite pakkujad klienditeeninduses suhtlemiseks teiega või väliste kõnekeskustega;
    • kliendirahulolu uuringuid läbi viivad partnerid;
    • tehnoloogia müüjad ja pilveteenuste pakkujad;
    • juriidilised või finantsesindajad või kohtud maksudokumentide töötlemise, võlgade sissenõudmine või muudel põhjustel, mis tulenevad meie seadusest tulenevate kohustuste täitmisest;
    • ametiasutused meie õiguste jõustamise korral (nt politsei).

Kui kolmandad isikud kasutavad teie isikuandmeid oma õigustatud huvides, ei vastuta me sellise töötlemise eest. Sellist töötlemist reguleerivad eranditult asjaomaste ettevõtete ja isikute privaatsuspoliitika.

  • 4.2. Andmeedastus väljaspool ELi

Teie isikuandmete edastamisel meie töötlejatele võime mõnel juhul edastada isikuandmeid ka kolmandatesse riikidesse, mis ei kuulu Euroopa Liitu ja mis ei taga piisavat isikuandmete kaitse taset. Sellise ülekande teostame aga ainult siis, kui meie töötleja kohustub järgima Euroopa Komisjoni välja antud tüüptingimusi, mis on kättesaadavad siin.

5. Kui kaua me isikuandmeid töötleme ja kuidas neid turvatakse?

  • 5.1. Töötlemise kestus

Töötleme teie isikuandmeid peamiselt meie lepingulise suhte kestel, s.o ostulepingu või MyNotino klubilepingu kehtivuse ajal. Oleme kohustatud töötlema isikuandmeid, mis on vajalikud kõigi meie kohustuste täitmiseks, olgu need siis kohustused, mis tulenevad meie vahel sõlmitud lepingust või üldiselt siduvatest õigusnormidest, õigusnormidega määratud aja jooksul või vastavalt neile . Näiteks meie poolt väljastatud raamatupidamise dokumentide puhul oleme vastutava töötlejana kohustatud säilitama teie kohta teavet vähemalt kümme aastat alates väljastamise kuupäevast.

Töötleme isikuandmeid peamiselt lepingulise suhte kestel, s.o ostulepingu või MyNotino klubilepingu kehtivuse ajal. Lisaks töötleme ka isikuandmeid ajavahemiku jooksul, mis on tingimata vajalik kõigi sõlmitud lepingust ja üldiselt siduvatest õigusnormidest tulenevate kohustuste nõuetekohaseks täitmiseks. Näiteks meie väljaantud raamatupidamise dokumentide puhul oleme kohustatud säilitama teie kohta teavet vähemalt kümme aastat.

Töötleme teie isikuandmeid alates meie lepinguliste suhete sõlmimisest, mis on vajalik osa teie taotluste täitmiseks ja pakkumaks kvaliteetset klienditeenindust; sealhulgas üks aasta alates garantii perioodi lõpust, teie poolt ostetud toodetele, võimalike vaidluste lahendamise eesmärgil.

Kui suhtlete meiega meie klienditeeninduse kaudu, säilitame isikuandmeid alates kommunikatsioonist kaks aastat, sealhulgas jälgitavate kõnede salvestisi.

Kui annate meile nõusoleku kommertsteadete saatmiseks, kehtib see nõusolek neli aastat või kuni selle tühistamiseni. Kui annate meile nõusoleku teatada teile jälgitavate kaupade saadavusest, kehtib see nõusolek saadavuse kohta teabe saatmise hetkeni, kuid mitte kauem kui üks aasta või kuni see tühistatakse. Kauba hinnangu saatmisega antud nõusolek kehtib kuus aastat või kuni selle tühistamiseni. Kui postitate meie veebis, kehtib sellisele postitusele oma kommentaari saatmisega antud nõusolek kaks aastat või kuni selle tühistamiseni. Kui otsustate osaleda toote testimisel või mõnel muul meie korraldatud üritusel ja annate meile oma nõusoleku, töötleme teie isikuandmeid, sealhulgas kaameraid või muid audiovisuaalseid salvestisi, ühe aasta jooksul või kuni nõusoleku tühistamiseni.

Kui osalete meie korraldatud konkursil, töötleme teie isikuandmeid ühe aasta jooksul. Kui külastate meie poodi või muid meie ettevõtte ruume ja nende ümbrust, töötleme kaamera salvestisi 90 päeva jooksul alates salvestise tegemise kuupäevast.

Muudel juhtudel tuleneb teie isikuandmete töötlemise kestus töötlemise eesmärgist või määratakse isikuandmete kaitse valdkonnas siduvate õigusnormidega. Teie isikuandmed kustutatakse pärast määratud töötlemisperioodide lõppemist automaatselt.

  • 5.2. Julgeolek

Teie kohta kogutud isikuandmed, mida me töötleme, edastatakse meile juba krüpteeritud kujul, kasutades selleks edastamiseks SSL (turvalise sokli kiht) krüptimissüsteemi. See süsteem tagab teie isikuandmete turvalisuse, ajal kui brauser suhtleb meie serveriga. Kindlustame oma veebisaidi ja muud süsteemid, millega töötame, asjakohaste tehniliste ja korralduslike meetmetega teie isikuandmete kadumise ja hävitamise, volitamata isikute juurdepääsu eest teie isikuandmetele ja teie andmete muutmise või levitamise vastu.

Parandame seda turvalisust pidevalt ja nõuame ka oma töötlejatelt, et nad tõendaksid nende kasutatavate süsteemide vastavust GDPR-ile (ELIKÜM - Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmäärus).

Kui registreerute, on juurdepääs teie kliendikontole võimalik alles pärast teie poolt valitud parooli sisestamist. Meil pole teie paroolile juurdepääsu, sest me salvestame selle krüpteeritud kujul, mis pole isegi meie jaoks dešifreeritav.

Muuhulgas soovime teile meelde tuletada, et on oluline, et te ei avaldaks oma sisselogimisandmeid kolmandatele isikutele. Soovitame välja logida, kui olete oma kliendikontol toimingud lõpetanud, eriti kui jagate seadet teiste kasutajatega.  Me ei võta vastutust teie parooli väärkasutuse eest, välja arvatud juhul kui me ei põhjusta sellist olukorda otseselt.

6. Kuidas me küpsiseid kasutame?

Kasutame küpsiseid ka selleks, et meie veebisait saaks korralikult toimida ja et meie pakkumine oleks teie jaoks asjakohane, huvitav ja kasutajasõbralik. Küpsiste kasutamiseks peab teie kasutatav internetibrauser neid toetama. Meie veebisait töötab ilma küpsisteta, kuid väga piiratud ulatuses ja suutmatus kasutada mõnda põhifunktsiooni.

Küpsised on standard tööriist veebisaitide kasutamist käsitleva teabe salvestamiseks.

Küpsised on väikesed tekstifailid, mis luuakse automaatselt iga veebisaidi külastamisel ja mis on salvestatud teie arvutis, nutitelefonis või muus seadmes kasutatavas brauseris. Tänu mõnele küpsisele saame linkida teie tegevused meie veebisaidil kuni brauseri sulgemiseni. Need küpsised kustutatakse automaatselt, kui brauseriaken suletakse.

Teised küpsised jäävad teie brauserisse või seadmesse kindlaks ajaks ja aktiveeritakse uuesti iga kord, kui külastate meie veebisaiti. Lisaks küpsistele kasutame ka nn jälgimispiksleid, mis on keskmise kasutajale nähtamatud väikesed pildid, mis põhinevad küpsistega sarnasel põhimõttel. Teie brauseris või seadmes küpsiste püsimise aeg sõltub küpsiste enda seadetest ja ka teie brauseri seadetest. Me salvestame küpsistest saadud andmeid maksimaalselt üheks aastaks.

  • 6.1. Milliseid küpsiseid me kasutame?

Meie veebisaidil kasutatavaid küpsiseid saab jagada kahte põhitüüpi:

    • lühiajalised, nn seansiküpsised, mis kustutatakse kohe pärast meie veebisaidi külastuse lõppu;
    • pikaajalised, nn püsivad küpsised, mis jäävad teie brauserisse või seadmesse teatud aja jooksul või seni, kuni te need käsitsi kustutate.

Küpsiseid saab jagada ka nende funktsionaalsuse järgi:

    • hädavajalikud, mis on tehnilised ja funktsionaalsed küpsised, mis on olulised veebisaidi põhifunktsionaalsuse jaoks. Ilma nende küpsisteta ei oleks teil võimalik kaupu ostukorvi lisada, tellimust vormistada ega oma kliendikontole sisse logida;
    • analüütilised, mis aitavad meil oma veebisaidi kasutajamugavust suurendada ja mõista, kuidas kasutajad seda kasutavad. Need võimaldavad meil analüüsida ka erinevate müügikanalite toimivust;
    • taasturundamine, mida kasutame reklaamide sisu ja nende õige sihtimise isikupärastamiseks.

Praktikas kasutame ülaltoodud küpsiseid näiteks:

    • ostukorvi õige funktsionaalsus, et saaksite oma tellimuse võimalikult kergesti ja kiiresti vormistada;
    • oma sisselogimisandmete meelde jätmine, nii et te ei peaks neid korduvalt sisestama;
    • meie veebisaidi parimal võimalikul viisil kohandamine vastavalt teie vajadustele tänu liikluse jälgimisele, veebisaidil toimuvatele liikumistele ja kasutatavatele funktsioonidele;
    • saada teada, milliseid reklaame te vaatate, et me ei näitaks teile selliste kaupade reklaame, mis teid tulevikus ei huvita.

Mõned küpsised, sealhulgas nende sisu, võivad koguda teavet, mida kolmandad osapooled võivad hiljem kasutada ja mis näiteks toetab otseselt meie reklaamitegevust (nn kolmanda osapoole küpsised). Näiteks võib reklaamibüroo kuvada teavet meie veebisaidil ostetud toodete kohta teie vaadatavate veebisaitide reklaamibännerite kuvamise ja kohandamise osana. Need küpsised on aga kolmandate isikute jaoks anonüümsed ja teid ei saa nende andmete järgi tuvastada.

  • 6.2. Kuidas saate küpsiseid piirata?

Küpsiste kasutamise seadistus on osa teie kasutatavast internetibrauserist; enamik brausereid aktsepteerib vaikimisi küpsiseid automaatselt. Teie brauser saab küpsised täielikult blokeerida või piirata teie valitud tüüpidega. Kuid see piirab ka meie veebisaidi toimimist ja te ei saa täielikult kasutada meie pakutavaid funktsioone, sealhulgas sisse logida oma kliendikontole.

Alternatiivina võite kasutada ka anonüümset brauserirežiimi, mis ei takista küpsiste kasutamist täielikult, kuid muudab need anonüümsemaks ega salvesta külastatud veebisaitide ajalugu.

Teavet küpsiste eelistuste määramise valikute kohta leiate allolevatelt linkidelt või muust internetibrauserite dokumentatsioonist:

Tõhus tööriist küpsiste haldamiseks on saadaval ka veebisaidil https://www.youronlinechoices.com/ee/. 

7. Mis on teie õigused ja kuidas saate neid kasutada?

Nii nagu meil on teie isikuandmete töötlemisel meie õigused ja kohustused, on teil ka teatud õigused, mida saate kasutada. Nende õiguste hulka kuuluvad:

  • 7.1. Juurdepääsuõigus

Teil on õigus nõuda tasuta teavet oma isikuandmete töötlemise kohta - milliseid andmeid me teie kohta töötleme, mis eesmärgil ja kui kaua, kus me teie andmeid kogume ja kellele me neid edastame. Juurdepääsuõiguse osana võite paluda meil saata teile ka töödeldud andmete struktureeritud, masinloetav vorming. Pärast teie identiteedi nõuetekohast kinnitamist loome teile hea meelega koopia; saatke lihtsalt oma taotlus andmekaitseametniku (edaspidi „andmekaitseametnik”) e-posti aadressile dpo@notino.com.

  • 7.2. Parandamise õigus

Kui leiate, et töödeldud isikuandmed on valed või puudulikud, on teil õigus nõuda nende parandamist. Parandame või täiendame teie andmeid hea meelega ilma põhjendamatu viivituseta. Saatke oma taotlus lihtsalt andmekaitseametniku e-posti aadressile dpo@notino.com.

  • 7.3. Kustutamisõigus

Mõnel juhul saate kasutada õigust enda töödeldavate isikuandmete kustutamiseks. Kustutame või muudame teie isikuandmed anonüümseks ilma põhjendamatu viivituseta. See ei kehti aga isikuandmete kohta, mida peame täitma oma seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks ja mille säilitamist nõuab seadus (nt juba tehtud tellimuse töötlemine) või meie õigustatud huvide kaitsmiseks. Isikuandmed hävitatakse ka siis, kui neid pole enam vaja kindlaksmääratud otstarbel või kui teie isikuandmete säilitamine on muudel seaduses sätestatud põhjustel lubamatu. Võite taotleda andmekaitseametnikult teie isikuandmete kustutamist e-posti aadressil dpo@notino.com.

  • 7.4. Õigus töötlemise piiramiseks

Mõnel juhul võite kasutada ka õigust piirata isikuandmete töötlemist, mida me teie kohta töötleme. Võite taotleda, et teie märgitud isikuandmeid ei töödelda teatud piiratud aja jooksul. Võite pöörduda andmekaitseametniku poole isikuandmete töötlemise piiramiseks e-posti aadressil dpo@notino.com.

  • 7.5. Õigus kaasaskantavusele

Teil on õigus saada meilt kõiki teie esitatud isikuandmeid, mida me töötleme teie nõusoleku alusel. Esitame teile need isikuandmed struktureeritud ja masinloetavas vormingus. Meil on hea meel teile selles vormingus andmeid luua; saatke oma taotlus lihtsalt andmekaitseametniku e-posti aadressile dpo@notino.com.

  • 7.6. Õigus olla töötlemise vastu

Teil on õigus esitada vastuväiteid isikuandmete töötlemise vastu, mis tehakse meie õigustatud huvi alusel. Kui seda töödeldakse turunduslikel eesmärkidel, lõpetame isikuandmete töötlemise ilma põhjendamatu viivituseta. Muudel juhtudel teeme seda aga oma õigustatud huvide ning teie õiguste ja põhjuste ümberhindamise alusel. Töötlemise vastu võite olla, saates päringu andmekaitseametniku e-posti aadressile dpo@notino.com.

  • 7.7. Õigus kaebuse esitamiseks

Eespool nimetatud õiguste ja protseduuride kasutamine ei piira mingil viisil teie õigust esitada kaebus pädevale järelevalveasutusele. Seda õigust võite kasutada eelkõige siis, kui arvate, et töötleme teie isikuandmeid ilma volituseta või rikkudes üldiselt siduvaid õigusnorme. Kliendikaebuste käsitlemise üksus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (www.aki.ee), registrijärgne asukoht Tatari 39, 10134 Tallinn, Eesti.

8. Mis on teie õigused ja kuidas saate neid kasutada?

Kui teil on selle poliitika ja teie isikuandmete töötlemise kohta küsimusi, kommentaare või taotlusi, võite igal ajal pöörduda andmekaitseametniku poole e-posti aadressi dpo@notino.com kaudu. Teie taotlust töödeldakse põhjendamatu viivituseta, hiljemalt 30 päeva jooksul. Erandjuhtudel, eriti arvestades teie taotluse keerukust, võime pikendada seda tähtaega veel kahe kuu võrra. Kuid me teavitame teid igast sellisest võimalikust pikendamisest ja selle põhjendusest.

Alternatiivina võite meiega ühendust võtta selle poliitika jaluses loetletud aadressil või kliendiliinil.

Kontaktandmed: Notino, s.r.o.

                             Londýnské náměstí 881/6

                             639 00 Brno

                             Tšehhi Vabariik

Klienditugi: 02 03 769 2779  või info@notino.ee 

Kas on küsimusi? Võtke meiega ühendust.








Esitades nõustute sellega, et Notino International Limited töötleb õigustatud huvi alusel teie andmeid Teie taotluse töötlemiseks. Vastavalt privaatsuspoliitikale võite esitada vastuväite oma isikuandmete sellise kasutamise vastu.